2012. október 29., hétfő

Dremel Versatip égető tartozék készlet

Ha valakinek már van DREMEL® VersaTip™ készüléke és gondolkozik azon, hogy jó lenne megvenni az égetőfej készletet azt javaslom, hogy ne habozzon. Nekem a készülék már megvolt, de ezen nagyon sokat törtem a fejem, mert majdnem fél gép ára ez a kiegészítő.
Mikor hazaértem vele még nem voltam biztos abban, hogy jól jártam a vásárlással. Ez a gondolat egészen addig tartott míg ki nem próbáltam.
A próba munkadarabon történő égetés nagyon szép lett! Ennyire jól működő kiegészítőre nem is számítottam. A gyárilag kapott 201-es fejjel is lehet égetni, de az sokkal lassabban melegszik fel és a hosszú alakja miatt nehézkes a használata. Nekem ez a fej el is hajlott már egy kicsit.
A most vásárolt csomagban van 4 különböző fej.

Ebből a hegyes fejet nagyon szépen lehet igazán aprólékos égetésekre használni. Nekem ez már jól jött, mikor egy dobozra kellett 4-es betűvel írt szöveget égetni.

A gömb fej vaskosnak tűnik, de pár perc használat után hozzá lehet szokni és szuperül működik. Ezzel is lehet egész apró munkát is végezni. Ez a fej nagyon jól tartja a hőt.

Találhatunk még egy ovális fejet is. Ezt csak egy prototípus hajcsatban használtam. Nagyon szépen meg lehetett formázni pl. a virág szirmait vele.

Utoljára hagytam a legfurcsább alakút. Hát erre kíváncsi vagyok, hogy mennyit fogom használni. Így első ránézésre és egy próba után azt mondom, hogy nekem ez a kiegészítő teljesen haszontalan lesz. No, de volt ilyen a 300-as gép kiegészítői között is, amire azt gondoltam, hogy nem fogom használni. Aztán később jött egy olyan munka, amire más nem lett volna jó. Visszatérve a fejre ezzel párhuzamos csíkokat lehet húzni. Nem mondom, hogy rossz, de elég nehéz vele a munka.Gyakorolni kell még ezzel a  munkát.